Papirna kesa

Papirna kesa

Dovoljno je reći da se jedna plastična kesa u prirodi razgrađuje oko 200 godina, a to je ništa drugo nego zločin koji činimo prema prirodi. Problem plastičnih kesa, koje pune našu planetu, tako što zagađuju okeane, reke i životnu okolinu u celini, je problem koji mora da se reši bez odlaganja. Medjutim, podaci o čestoj upotrebi plastičnih kesa nas zabrinjavaju i stavljaju pred ozbiljan zadatak. Statistika je neumoljiva i prikazuje da se oko 13 milijardi kesa daje kupcima svake godine u svetu, što je oko 220 kesa po stanovniku. Ne treba zenemariti ni podatak da se jedna kesa koristi u proseku 12 minuta, tako je njena upotrebna vrednost na minimalnom nivou i ne nalazi ni po ovom osnovu, razloge za korištenje. Neke zemlje već deset godina , pa i više, pokušavaju da reše taj problem uvođenjem papirnih kesa umesto plastičlnih. Kod nas je na snagu stupila odluka Grada Beograda da se od 2020. godine u trgovinama, ali i na pijacama, zabranjuju plastične kese, osim specijalnih – biorazgradivih.

Prvo šta nam pada na pamet, kao rešenje, je papirna kesa. I tako počinje primena papirnih kesa. Papirne kese, pored toga što su ekološki prihvatljive, imaju dobre karaktiristike u pogledu nosivosti životnih namirnica. Pored toga pogodne su za reciklažu.

Bilo da se radi o papirnoj kesi sa ručkom, o papirnoj kesi bez ručke, Ambalaži za pakovanje hleba i peciva, radimo sve za Vas prema nameni, i činimo da svojom proizvodnjom papirnih kesa, i druge AMBALAŽE, udovoljimo tržistu.

Naš proizvodni program pogledajte na našim PROIZVODIMA.